Paroda ambasadoje ir BLB susitikimas

Paroda ambasadoje ir BLB susitikimas

Mielieji,

lapkričio 8d. nuo 17val. 30min. iki 19val. kviečiame susitikti Lietuvos Respublikos ambasadoje, apžiūrėti ten vykstančią parodą „Žydų praeities pasaulis – šiendienos viltis!” bei aptarti ateinančių metų Berlyno Lietuvių Bendruomenės planus.

Jūsų BLB valdyba

Plačiau apie parodą:

Berlyne atidaromoje parodoje – holokaustą išgyvenusių Lietuvos žydų istorijos

Lietuvos ambasadoje Berlyne spalio 20 dieną atidaryta paroda „Žydų praeities pasaulis – šiandienos viltis“. Renginyje vyko ambasados Vokietijoje ir Antisemitizmo tyrimų centro Berlyne organizuojama diskusija žydų gyvenimo Lietuvoje ir Holokausto temomis.

Pagrindinį pranešimą skaitė Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas Šarūnas Liekis. Savo vertinimus pateikė Hamburgo universiteto Šiaurės ir Rytų instituto direktorius Joachimas Tauberis. Diskusijoje taip pat dalyvavo ir Antisemitizmo tyrimų centro Berlyne vadovė Stefanie Schüler-Springorum.

Parodą parengė šiais metais Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) pirmininkaujanti Lietuva ir Vienoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Centropa“.

Paroda siekiama Holokausto faktus atskleisti per jį išgyvenusių asmenų istorijas. Ruošdama medžiagą ekspozicijai, „Centropa“ apklausė prieš Antrąjį pasaulinį karą Lietuvoje gimusius žydus ir surinko nemažai asmeninių nuotraukų.

Antisemitizmo tyrimų centras buvo įkurtas 1982 m. ir tapo Berlyno technikos universiteto padaliniu. Jo ekspertai užsiima antisemitizmo, romų diskriminacijos, ksenofobijos ir rasizmo tyrimais.

 

Paroda Lietuvos ambasadoje Berlyne veiks iki lapkričio vidurio. Dėl jos aplankymo prašome kreiptis į LR ambasadą Berlyne: tel. +49 30 890 681 17 arbamartynas.lukosevicius@urm.lt.

http://de.mfa.lt/index.php?2144803549

Parašykite komentarą