Rudeninis naujienlaiškis

Rudeninis naujienlaiškis

Mieli Berlyniečiai,

Įpusėjęs ruduo pabėrė šūsnį renginių ir naujienų, taigi apie viską:

1.Vokietijos LB darbuotojų suvažiavimas 2011 – Drezdene.

2. Kunigo Gregor Dornis kvietimas pristatyti Berlyno lietuvių katalikus – Internationales Pastorales Zentrum (IPZ) Berlin, naujų patalpų atidarymo šventėje.

3. BLB kviečia pasidalinti mintimis ir prisijungti prie kitų metų bendruomenės renginių projektų rašymo.

4. Rašinių konkursas: „Mano Lietuva”

5. Vokietijos Lietuvių Jaunimo sąjunga kviečia į rudenišką šventę „Baltoween’ą 2011”!

Jūsų BLB valdyba

Vokietijos LB darbuotojų suvažiavimas 2011 – Drezdene.

Gerbiamieji,
maloniai kviečiame Jus į Vokietijos Lietuvių Bendruomenės darbuotojų suvažiavimą, kuris vyks 2011 m. lapkričio  4 – 6 d. Dresdene, adresu: A&O Dresden Hauptbahnhof, Strehlener Strasse 10, 01069 Dresden.
Suvažiavimas yra atviras, jame gali dalyvauti visi bendruomenės nariai.
Registracija  –  Programa!

Primename, kad į suvažiavimą kviečiami visi Vokietijos LB valdybos bei tarybos nariai, visų apylinkių pirmininkai su dar vienu apylinkės valdybos nariu, lituanistinių mokyklėlių vadovai, Vasario 16-osios gimnazijos kuratorijos valdyba, Vokietijos lietuvių jaunimo sąjungos, Europos lietuvių kultūros centro, Lietuvių kultūros instituto, Labdaros draugijos, Vokietijos lietuvių katalikų bei evangelikų bažnyčių bei kitų veikiančių organizacijų vadovai.

Suvažiavimas yra atviras, jame gali dalyvauti visi bendruomenės nariai. Į suvažiavimą kviečiamiems VLB darbuotojams nakvynė ir maitinimas nemokamas. Kitiems dalyviams mokestis vienam asmeniui – 75,- € . Kelionės išlaidos nebus apmokėtos niekam.

Dalyvių ir svečių registracija iki spalio 23 d. adresu:
vokietijoslb@voklb.de , faksu: 06256 217 317 arba telefonu: 06256 859 818 Iki malonaus pasimatymo Dresdene. Vokietijos Lietuvių Bendruomenės valdyba

Tikimės, kad gausiai mūsų susirinks ir programa Jums nepabos. Norėtume, kad Jūsų dalyvavimas šiame suvažiavime būtų kuo aktyvesnis ir prasmingesnis. Todėl prašytume Jūsų atsiųsti mums savo temas, klausimus, idėjas, kurios Jums rūpi, kad apie tai galėtume Dresdene pakalbėti.
Siųskite savo mintis adresu vokietijoslb@voklb.de iki š.m. spalio 23 d.

Iki malonaus pasimatymo Dresdene.

Vokietijos Lietuvių Bendruomenės
valdyba


Kunigo Gregor Dornis kvietimas pristatyti Berlyno lietuvių katalikus – Internationales Pastorales Zentrum (IPZ) Berlin, naujų patalpų atidarymo šventėje.

Internationales Pastorales Zentrum (IPZ) Berlin, naujų patalpų atidarymo šventėje, kartu su kunigu Gregor Dornis kviečia Berlyno lietuvių katalikus pristatyti savo bendruomenę. Spalio 23d., tarp 12-14val. Kranoldstraße 24a, 12051 Berlin. Prisistatyti galima pasitelkus kultūros ypatybes – dainomis, šokiais, taip pat prezentacijos ar interviu (moderuos pats kunigas Gregor Dornis) forma. Norintys rašykite arba skambinkite: sasnauskiene@gmx.de, arba0162 7806060.

Mielieji,

artėjant metų galui ir ruošiantis VLB darbuotojų suvažiavimui norėtume pakviesti pasidalinti mintimis apie ateinančius metus. Lietuvos užsienio reikalų ministerija skelbia užsienio lietuvių organizacijų 2012 metų projektų atranką ir kviečia teikti projektų paraiškas iki gruodžio 1d.. Norėtume kartu su Jūsų pagalba pabandyti sudėlioti ateinančių metų Berlyno Lietuvių Bendruomenės norus ir planus. Gal turite idėjų šventėms, renginiams, o galbūt ir kokiam švietėjiškam projektui?

http://www.urm.lt/index.php?-2022653943

Laukiame Jūsų minčių iki spalio 28d.

Taip pat trumpas priminimas apie solidarumo įnašą, kiekviena Vokietijos Lietuvių Bendruomenės apylinkė metų gale 30% nuo srinktų lėšų turi pervesti viską kuruojančiai Vokietijos Lietuvių Bendruomenei. Kviečiame prisidėti prie šios paramos.

Litauische Gemeinschaft in Deutschland e.v.

Sąskaitos nr.: 914845300 BLZ.: 10070024

Deutsche Bank 24


 

Rašinių konkursas: „Mano Lietuva”

Kalbos praktikos centras LINGUA LITUANICA skelbia rašinių konkursą Mano Lietuva. Konkurse dalyvauti kviečiame Lietuvos emigrantus ir užsieniopiliečius. Rašinį galima rašyti anglų kalba. Gruodžio 1 d. bus paskelbtas geriausio rašinio autorius. Nugalėtoją pakviesime nemokamai dalyvauti gruodžio 12-21 vyksiančiuose Intensyviuose lietuvių kalbos ir kultūros kursuose, kurių vertė – 1300Lt. Rašinius siųskite iki lapkričio 30 d. paštu info@lingualit.lt

Pagarbiai
Humanitarinių mokslų daktarė, docentė Irena Kruopinė
Humanitarinių mokslų daktarė, profesorė Genovaitė Kačiuškienė

 


 

Vokietijos Lietuvių Jaunimo sąjunga kviečia – Baltoween 2011

Paskutinį spalio savaitgalį, 28-29d., čiupkite fotoaparatą, sportbačius, Helloween‘o kaukę ir keliaukite į Vokietijos vakarus! Kaip ir kasmet, Bonoje, Annaberg‘o pilyje siaus pabaltiškojo Helloween‘o dvasios, idėjos ir mintys vyniosis įdomiose diskusijose, o kūrybingos sielos žybsės su fotoblykstėmis, muzika ir šokiai liesis per kraštus. Pirmyn ant ratų, bėgių, šluotų ir iki pasimatymo Bonoje!
Programa:
http://vljs.de/?q=node%2F65

Registracija čia:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDdzNEFmUS1Ed0s0UkVHQi1TN0wwSkE6MA

Parašykite komentarą