Balandžio 24d., 20.30 (Lietuvos laiku) Vaizdo seminaras: Kokias teises turime ir kur kreiptis pagalbos gyvenant kitoje ES šalyje?

Balandžio 24d., 20.30 (Lietuvos laiku) Vaizdo seminaras: Kokias teises turime ir kur kreiptis pagalbos gyvenant kitoje ES šalyje?

Vaizdo seminaras

„Kokias teises turime ir kur kreiptis pagalbos gyvenant kitoje ES šalyje?“

2013 m. balandžio 24 d. 20.30 val. (Lietuvos laiku)

www.pazinkeuropa.lt/sekmesreceptas

Nors Europos Sąjunga savo piliečiams užtikrina įvairias teises skirtingose srityse, vis dėlto kartais susiduriama su jų pažeidimu: gyvenantiems kitose ES šalyse ne visada pripažįstamas įgytas aukštojo mokslo diplomas, nesuteikiamos asmeniui priklausančios garantijos, atsiranda keblumų pradėti verslą ir pan.

Kokios garantijos privalo būti užtikrintos dirbant kitoje ES šalyje? Kur kreiptis, jei įtariate, kad pažeidžiamos jūsų teisės? Kokios nemokamos pagalbos galite tikėtis iš Europos Sąjungos pagalbos tinklų? Į šiuos ir kitus klausimus bus atsakoma balandžio 24 dieną 20.30 val. (Lietuvos laiku) vyksiančiame tiesioginiame vaizdo seminare „Kokias teises turime ir kur kreiptis pagalbos gyvenant kitoje ES šalyje?“.

Dalyvauja:

  • SOLVIT tinklo atstovė Lina Giedraitienė;
  • konsultacinės tarnybos „Jūsų Europos patarėjas“ teisės ekspertė Lietuvai Ingrida Ilgauskienė.

Seminaro metu bus galima užduoti rūpimus klausimus pranešėjoms tiesiogiai internetu. Transliacijos metu ekrane matysite skiltį „Pokalbių kambarys“. Jei norėsite užduoti klausimų pranešėjoms, įveskite juos į laukelį „Žinutės tekstas“ ir spauskite „Siųsti“.

Ko prireiks? Kompiuterio su interneto ryšiu. Seminaras nemokamas.

Nuoroda į seminarą bus pateikta adresu: www.pazinkeuropa.lt/sekmesreceptas.

Pasitikrinti, ar transliacija vyks sklandžiai, galite štai čia. Jei matote vaizdo įrašą (reikės kelių minučių, kad „pasikrautų“), techninių kliūčių neturėtų kilti. Transliacijai rekomenduojama „Chrome“ arba „Firefox“ naršyklė, svarbu, kad būtų instaliuota „Adobe Flash“ programėlė.

Seminarą organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.