Legendinis sūris „Džiugas“ jau Vokietijoje!Litauische Käse „Džiugas“ kann man auch in Deutschland bekommen!

Legendinis sūris „Džiugas“ jau Vokietijoje!Litauische Käse „Džiugas“ kann man auch in Deutschland bekommen!

BLB nuoširdžiausiai dėkoja „Džiugui“ už vaišes berlyniečių kalėdinės šventės metu! Ir kviečia įsigyti „Džiugo“ skanėstų Vokietijos prekybos centruose.

Plačiau:

Legendinis sūris DŽIUGAS®

Džiugas Telšys – žemaičių padavimų personažas, siejamas su Džiugo kalnu, šalia seno Lietuvos miesto, Telšiai. Džiugas padavimuose minimas kaip milžinas, supylęs kalną. Kitur pasakojama, kad Džiugas buvęs didvyris, įkūręs Telšius, iškasęs Masčio ežerą, kovojęs su kryžiuočiais. Sakoma, kad jis buvęs toks galingas dėl velnių pagalbos, kad galėdavęs su kuoka išmušti didžiausius priešų būrius, su šaknimi išrauti didelius medžius. Pirmieji padavimai apie Džiugą užrašyti dar 1839 m. Liudviko Adomo Jucevičiaus. Vėliau Džiugo vardas išpopuliarėjo, tapo asmenvardžiu.

FrischeParadies KG
NL Hamburg
Große Elbstraße 210
22767 Hamburg

FrischeParadies KG
NL Berlin-West
Morsestraße 2
10587 Berlin

FrischeParadies KG
NL Berlin-Ost
Hermann-Blankenstein-Straße 48
10249 Berlin

FrischeParadies KG
NL München
Zenettistraße 10 e
80337 München

FrischeParadies KG
NL Essen
Lützowstraße 24
45141 Essen

Galiūną Džiugą gerbę ir mylėję žemaičiai sako, kad išsaugojo legendinio jo sūrio, neįtikėtinos milžino stiprybės šaltinio, gamybos receptą. Legendomis apipintas milžino sūris DŽIUGAS® savyje geba išsaugoti viską, ką geriausio duoda tyra Žemaitijos krašto gamta ir darbščių žmonių su didžiule meile atliekamas darbas. Ši paslaptis, iš kartos į kartą perduodama ir puoselėjama, atkeliavo į darbščiais sūrininkais garsėjantį „Žemaitijos pieną“, kuriame ir gaminamas puikus kietasis sūris DŽIUGAS®, pavadintas legendinio milžino garbei.

DŽIUGAS® – gardaus, ypatingo skonio sūrio vardas. Kietasis fermentinis sūris brandinamas 12, 18, 24  mėnesius. Dėl unikalios patentuotos technologijos ir naudojamų raugų kultūrų kompozicijos šis sūris ilgo brandinimo metu įgauna tik jam būdingas išskirtines savybes. Puikus skonis ir aukščiausia kokybė, derinama su originaliomis pakavimo idėjomis, suteikia sūriui DŽIUGAS®  išskirtinumo.

Sūris DŽIUGAS® gaminamas tik iš rinktinio karvių pieno. Pienas gamykloje valomas, standartizuojamas iki reikiamo riebumo ir pasterizuojamas. Vėliau  reikiamoje temperatūroje užraugiamas, naudojant specialias pienarūgštes mikroorganizmų kultūras ir fermentus. Gaminamas moderniais įrengimais, todėl išgaunama reikiama sūrio grūdelių konsistencija bei struktūra. Po to sūrio grūdelių masė formuojama į apvalias sūrio galvas ir šios presuojamos. Po presavimo sūris sūdomas specialiuose baseinuose, tada nokinamas kamerose, kur palaikoma temperatūra ir santykinė oro drėgmė. Viso proceso metu sūrį rūpestingai prižiūri kvalifikuoti specialistai. Išnokintas sūris įvelkamas į vakuuminius maišelius ir išvežamas į saugyklas ilgam brandinimui.

DŽIUGAS® – puikus draugijos sūris, kurį skanaujant neprailgsta laikas, ir pokalbių kamuoliai mezgasi vienas po kito, džiugindami sielą. Net mažas tvirto ir kieto sūrio gabalėlis pamalonina gomurį pikantišku stiprumu, lengvu aitrumu ir maloniai sutraška subtiliais kalcio druskų kristalėliais. DŽIUGAS® – tai aristokratiškas užkandis prie vyno taurės, puikių pietų ar vakarienės, galintis nustebinti net sūrio ekspertus ir gurmanus. Tai prabanga ir aukščiausia kokybė. Rafinuotumas ir elegancija. Įvairaus brandinimo DŽIUGAS® pasižymi skirtingomis skonio subtilybėmis.

Ne mažiau kaip 24 mėnesius brandintas kietas sūris DŽIUGAS® Delicate 

Brandus solidus sūris, kuriame juntamas subtilus sodrumas. Gryno, aštraus, stipraus skonio elegancija susipina su švelniais džiovintų vaisių ir sūrio aromatais. Itin tinka šventinio vakarėlio stalui paįvairinti. 

Ne mažiau kaip 18 mėnesių brandintas kietas sūris DŽIUGAS® Piquant

Vidutinio brandumo sūris, kuriame atsiskleidžia intensyvių aromatų harmonija ir aštrokas skonis. Subtilaus traškumo suteikia pavieniai kalcio druskų kristalėliai, bylojantys apie prasidėjusį naują sūrio brandos etapą. Išsiskiria tvirta gelsvos spalvos žieve.

Ne mažiau kaip 12 mėnesių brandintas kietas sūris DŽIUGAS® Mild

Tai sūris, kuriame pradeda ryškėti tipiškos brandaus sūrio savybės. Jis – maloniai aitraus aromato ir lengvai pikantiško skonio, kuris valgant švelniai kutena gomurį. Kreminės, prie žievės šiek tiek sodresnės spalvos. Tvirtos, vientisos ir gerai lūžtančios tekstūros.

Šiuo metu kietas sūris Džiugas yra Jau ir  Vokietijoje gurmanų parduotuvių tinkle Frische Paradies KG.

Parduotuvių adresai Vokietijoje kur galite  įsigyti kieto sūrio  Džiugas visų brandinimų asortimentą:

FrischeParadies KG
NL Hamburg
Große Elbstraße 210
22767 Hamburg

FrischeParadies KG
NL Berlin-West
Morsestraße 2
10587 Berlin

FrischeParadies KG
NL Berlin-Ost
Hermann-Blankenstein-Straße 48
10249 Berlin

FrischeParadies KG
NL München
Zenettistraße 10 e
80337 München

FrischeParadies KG
NL Essen
Lützowstraße 24
45141 Essen