Lietuvos valstybės atkūrimo šventės proga Vilnius pasveikins viso pasaulio lietuvius

Lietuvos valstybės atkūrimo šventės proga Vilnius pasveikins viso pasaulio lietuvius

Vasario 16-ąją viso pasaulio lietuvius į Lietuvą interneto pagalba sugrąžins koncertas „Laisvės balsai“: Vilniaus muzikinis sveikinimas pasaulio lietuviams. Jis bus tiesiogiai transliuojamas naujienų portale DELFI, o jo įrašą tos pačios dienos vakare matys LRT žiūrovai.

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo dienos 95-metį po Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais 95 minutes skambės gražiausi skirtingoms kartoms ir stiliams atstovaujančių Lietuvos populiariosios muzikos atlikėjų balsai, specialiai šiai progai parengti netikėti muzikiniai duetai, gyvai atliekamos autorinės ir tautos mylimos dainos.

Koncerto klausytojams ir žiūrovams specialiai vasario 16 d. progai parengtus kūrinius dovanos Rosita Čivilytė, Rūta Ščiogolevaitė, Gabrielius Vagelis, Beissoul, Markas Palubenka, Evelina Sašenko, Julija Jegorova, „The Perfect Pill“, Algis Frankonis, Berta Timinskaitė, Girmantė Vaitkutė. Jiems akomponuos Kūrybos namų ELITAZ grupė, vadovaujama Mariaus Leskausko.

„Asmeniškai aš Vasario 16-ąją jaučiu džiugesį, kad šią dieną esame neabejingi savo kraštui, nepaisant įvairių sunkumų politinėje bei socialinėje arenoje. Džiaugiuosi, kad ir muzikinis gyvenimas keliauja sava vaga, – sako viena iš koncerto atlikėjų ir vedėja Rosita Čivilytė. – Šis koncertas suburia vienoje scenoje žmones, kurie yra apdovanoti ypatingu muzikiniu talentu, o tai koncertui suteikia ypatingo žavesio. Tai yra svarbu ypač Vasario 16-ąją, kai kasmet atliekamos proginės dainos dainininkų ir muzikantų gebėjimo interpretuoti dėka gali suskambėti vėl naujai“.

Rosita Čivilytė šiame koncerte ne tik atliks muzikinius kūrinius, bet ir pirmą kartą išmėgins vedėjos amplua. Kartu su ja koncertą ir tarptautinius pokalbius ves Vytautas Rumšas jaunesnysis. Laisvės balsų atliekamas 16 dainų lydės ir tiesiogiai internetu vyksiantys pokalbiai su užsienyje gyvenančiais lietuviais, kurie atskleis, ką reiškia būti lietuviu šiandieniniame pasaulyje.

„Mintis, į vieną bendrą šventinę transliaciją sujungti po visą pasaulį pasklidusius ir taip švęsti Vasario 16-ąją, širdyje kirbėjo jau seniai. Mūsų šalis lyderiauja interneto spartos srityje, tad pamanėme, jog šį privalumą galima panaudoti mūsų tautos, išsibarsčiusios po visą pasaulį, tiltams stiprinti – pasakoja projekto idėjos autorius Gediminas Jaunius. –  Vis labiau artėjantis Lietuvos valstybės šimtmetis kviečia visus pagalvoti, kaip mes jį minėsime. Jau keletą metų save ir pasaulį stebiname vienu metu atliekama „Tautiška giesme“, galbūt šiais metais pradėję tiesti tiltus internetu su kelių bendruomenių atstovais, valstybės šimtmetį po penkerių metų galėsime pasitikti nutiesdami interneto tiltą ir bendrą koncertą su 100 pasaulio šalių gyvenančiais lietuviais“.

Valstybės atkūrimo dienai skirtas Vilniaus muzikinis sveikinimas pasaulio lietuviams naujienų portalo DELFI dėka bus tiesiogiai transliuojamas internetu vasario 16 d., nuo 17 val. , jo įrašą tos pačios dienos vakare rodys LRT televizijos ir LRT Lituanica kanalai. Tad informacinių partnerių dėka bus sudarytos maksimalios galimybės prisijungti prie šio projekto tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Dar iki transliacijos naujienų portalo DELFI skaitytojai galės iš Koncerto dainų repertuaro išrinkti geriausiai Vasario 16-osios šventės dvasią ir idėją atitinkančią dainą, kuri bus paskelbta „Laisvės balsų“ renginio metu.

Renginį tiesiogiai galės matyti ne tik į Šv. Kotrynos bažnyčią susirinkę klausytojai ir interneto vartotojai, bet ir Vasario 16-ajai skirtuose renginiuose dalyvaujantys žmonės. Vilniaus m. savivaldybė šį koncertą retransliuos didžiuliame LED ekrane V. Kudirkos aikštėje Vilniuje, kur prie degančių laužų susirinkusieji vaišinsis karšta arbata.

Vilniaus muzikinio sveikinimo pasaulio lietuviams „Laisvės balsai“ partneriai – Vilniaus m. savivaldybė, Kūrybos namai ELITAZ ir Vilniaus kultūros centras, tiesioginės transliacijos partneris naujienų portalas DELFI, transliacijos televizijos partneris LRT, bilietus platina TIKETA.

Tiesioginė projekto “Laisvės balsai” transliacija internetu naujienų portale DELFI vasario 16 d. 17:00 Lietuvos laiku.

Daugiau informacijos:

Juozas Ruzgys
Projektų vadovas
M +370 687 98689
T +370 5 262 0501
F +370 5 262 0501
juozas.ruzgys@elitaz.lt

Kūrybos namai ELITAZ
Šv. Ignoto g. 16/10
LT-01120, VILNIUS

www.elitaz.lt