Linos Ever romano Ruduo Berlyne pristatymas

Linos Ever romano Ruduo Berlyne pristatymas

Vasario 5 dieną, 19 val. Berlyno klube “Panke” (Gerichtstr. 23, 13347, Berlin) rengiamas Linos Ever naujo romano “Ruduo Berlyne”, pristatymas.  Renginyje taip pat dalyvaus ir dar dvi lietuvių autorės – Jolita Herlyn iš Hamburgo (romanų “Svaigulys”, “Trys mano vieninteliai” bei “Mano vyrai ir jų žmonos” autorė) bei Gina Viliūnė iš Vilniaus (romanų “Vilniaus madona” bei “Karūna be karaliaus” autorė).

Lietuvoje žinomos žurnalistės, viešųjų ryšių konsultanės, romano „Objektyve meilė“ autorės Linos Ever antrojo romano veiksmas vyksta Berlyne, kur ji su šeima gyvena jau trejus metus. Tai pirmasis lietuviškas romanas, kurio veiksmas vyksta Vokietijos sostinėje. Autorė teigia įsimylėjusi šį miestą prieš dvidešimt penkerius metus ir kasdien mylinti vis stipriau. Romane daug pačios autorės emigrantiško gyvenimo patirties ir daug jos mylimo miesto detalių.

L.Ever tikisi, kad daliai skaitytojų šis romanas galėtų tapti ir savotišku gidu po Berlyną arba bent jau paskata jį aplankyti. Ji pati organizuoja individualias ekskursijas po Berlyną, rašo blogą berlynodienorastis.blogspot.com bei administruoja feisbuko bendruomenės puslapį Vilnius-Berlynas. Jos straipsnius spausdina žurnalas Moteris, Verslo žinios, portalas 15min.lt.

“Norėjau romane perteikti nors truputėlį savo jausmų šiam beprotiškam, meniškam, laisvam ir visiškai nevokiškam miestui, kuris skatina kiekvieną ne prisitaikyti, bet keistis ir atrasti save”, – sako L. Ever. Pasak jos, pagrindinė šio romano tema – nebijoti permainų, ištrūkti iš niekur nevedančių santykių, išmokti atsipalaiduoti, mėgautis gyvenimu ir gal net išdrįsti įsimylėti.

Romanas “Ruduo Berlyne” – tai romantiška istorija, nutikusi šiame mieste vieną rudenį, autorės mėgstamiausią metų laiką. Drovioji, vos iš smurtaujančio vyro nagų ištrūkusi menininkė Klaudija pardavinėja savo kurtus papuošalus jaunimo pamėgtame Berlyno blusturgyje Mauerparke, kur ją netikėtai pamato nuobodžiaujantis vienišius Štefanas. Ji naujokė, tad jis pasisiūlo būti jos gidu po Berlyną. Taip po truputį jos jautrioje, bet labai įskaudintoje sieloje, pradeda busti jausmai rūpestingam vokiečiui ir netikėtumų kupinam ir jos menišką sielą nuolat stulbinančiam miestui.

Daugiau informacijos cia https://www.facebook.com/events/1099467836732219/