Tekstilės ir muzikos dirbtuvės

Tekstilės ir muzikos dirbtuvės

Berlyno lietuvių mokyklėlė, siekdama pasiūlyti šiuolaikiškų ir interaktyvių užsiėmimų ciklą, kviečia visus Berlyne gyvenančius vaikučius ir jų tėvelius į modernias meno ir muzikos dirbtuves.

Pirmoji dirbtuvių dalis – su Dominyka Sidabraite. Jų metu menininkė supažindins su tekstilės stebuklų pasauliu. Jaunieji kūrėjai galės susipažinti su tekstilės istorija, technologija bei patys išbandyti įvairias technikas, eksperimentuoti su įvairiomis darbo priemonėmis – mokysis vilnos vėlimo, netradicinio mezgimo, tekstilinės spaudos ant įvairių medžiagų ir kt.
Renginio dalyviai turės galimybę sukurti darbelį sau ir paruošti staigmeną artėjančiai mamos dienai. Jaunieji kūrėjai taip pat gilins pažinimo, vizualinės raiškos, estetinio suvokimo kompetencijas. Kiekvienas dalyvis renginio pabaigoje gaus pasirašytą menininkės kūrybinį sertifikatą su antspaudu.
(Medžiagomis ir darbo priemonėmis pasirūpinsime mes, o jūsų lauksime su puikia ir kūrybinga nuotaika).

Antroji dirbtuvių dalis – su viešnia iš Niujorko. Džiazo dainininkė, kanklininkė ir kompozitorė Simona Minns kvies renginio dalyvius susipažinti su neišsemiamu garsų pasauliu. Simona į Berlyną atvyksta pirmą kartą ir nekantrauja su jaunaisiais lietuviais pasidalinti žiniomis apie kankles, sutartines ir liaudies dainas. Muzikantė atliks liaudies dainų programą, kurios metu susirinkusieji turės galimybę prisijungti ir išmokti.

 

Trumpai apie menininkes:
Dominyka Sidabraitė – tekstilės ir plokštumų dizainerė, technologė-tyrėja bei Europos kultūrų muziejaus tekstilės dirbtuvių lektorė, gyvenanti ir kurianti Berlyne. Jos kūrybai būdingas eksperimentavimas su įvairiomis medžiagomis bei jų estetinėmis ir funkcinėmis savybėmis. Savo kolekcijose Dominyka kuria jaukų, natūralų ir saugų sąlytį tarp žmogaus ir materijos.
Menininkė baigė tekstilės ir plokštumų dizaino bakalauro studijas bei apsigynė magistrą tekstilės medžiagiškumo tyrimuose Weissensee menų akademijoje Berlyne (Vokietija). Jos kūriniai pristatyti Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Simona Minns – studijavo džiazo vokalą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir šiuolaikinę kompoziciją presitižiniame Berklee College of Music Bostone. Po studijų Bostone išvyko gyventi ir kurti į Niujorką, kuriame reguliariai koncertuoja su savo džiazo kvartetu, keliauja po pasaulį su savo albumu „A Hunger Artist“ ir veda tarptautinius džiazo seminarus. Šių metų vasario mėnesį Simona surengė muzikinį turą Havajuose, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.
Be muzikinės veiklos dainininkė nemažai prisideda ir prie išeivijos lietuvybės skleidimo. Ji yra mokinusi Londono lituanistinėje mokykloje „Mano pirmieji moklsai“, 5m. mokino muzikos Bostono lituanistinėje mokykloje ir šiuo metu dirba Maironio Lituanistinėje mokykloje Niujorke.

PAPILDOMAS Simonos koncertas.
Norime pasidžiaugti ir pakvieti visus berlyniečius balandžio 27 d. į Motif Wein vyninę, Weserstraße 189, 12045 Berlin.