Nacionalinio diktanto rašymas vasario 21 d.

Nacionalinio diktanto rašymas vasario 21 d.

Užsienio lietuvių bendruomenėms

Gerbiamieji,
Vasario 21 d. kviečiame prisidėti prie pilietinės akcijos – dalyvauti Nacionalinio diktanto konkurse.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad šių metų Nacionalinio diktanto konkurso taisyklėse yra naujovė – vasario 21 d., šeštadienį, diktantą galite rašyti ne tik ambasadoje, bet ir savo pasirinktoje vietoje bendruomenėms patogiu laiku. Diktanto įrašas norintiems rašyti užsienyje būtų siunčiamas konkurso dieną, po transliacijos Lietuvoje, per www.wetransfer.com. Jei norėtumėte pasinaudoti šia galimybe, iki vasario 19 d. turite informuoti Užsienio reikalų ministeriją el.p. violeta.raulynaitiene@urm.lt ir nurodyti atsakingo bendruomenės nario pavardę bei kokiu el. pašto adresu atsiųsti diktanto įrašą.

Diktantas rašomas ant Diktanto lapų, kurie po diktanto surenkami ir voke išsiunčiami į Užsienio reikalų ministeriją. Diplomatinės atstovybės lietuvių bendruomenėms, rašančioms savarankiškai, sudarys galimybę vokus su diktanto lapais į URM išsiųsti per ambasadas.

Kilus su konkursu susijusių klausimų, maloniai prašome kreiptis el. paštu violeta.raulynaitiene@urm.lt; danguole.vinciuniene@urm.lt.

Raštingiausio užsienyje gyvenančio lietuvio nominaciją pelnęs konkurso dalyvis bus paskatintas Užsienio lietuvių departamento dovana.

PRIDEDAMA. Diktanto lapas, 1 lapas.

Pagarbiai
Gintė Damušytė | Direktorė
Užsienio lietuvių departamentas
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija