Berlyno mokyklėlės programa 2020-ųjų metų pirmam pusmečiui

Berlyno mokyklėlės programa 2020-ųjų metų pirmam pusmečiui

Naujus metus bei antrą mokslo pusmetį Berlyno lietuvių mokyklėlė pasitiko padidėjusiomis mokinių gretomis bei atsinaujinusia valdyba. Esame pilni energijos, naujų idėjų ir norime trumpai pristatyti ateinančio pusmečio planus.

Užsiėmimus ir toliau tęsime trijose skirtingo amžiaus grupėse.

Mažiausiųjų (2-3 metų) grupėje kalbėsime apie save ir mus supantį pasaulį: mūsų kūnus, emocijas, pojūčius, spalvas, gyvūnus, gėles, augalus, daržoves, vaisius. Šoksime, dainuosime, ritmiškai plosime, skaitysime daug pasakų, kalbėsimės, žaisime kalbą ugdančius pirštukų žaidimus, deklamuosime trumpus eilėraštukus, minsime mįsles; įvairių mankštų, estafečių bei žaidimų pagalba lavinsime fizinę raidą. Žinoma, svarbu nepamiršti ir smulkiosios motorikos – čia į pagalbą pasitelksime beveik viską, ką turime namuose ar randame gamtoje: lipdysime plastiliną, segiosime sagutes, ant siūlo versime makaronus, piešime spalvotais pieštukais, rinksime mažus akmenukus ir t.t.

4-6 metų vaikų grupėje pamokėlių metu taip pat bus orientuojamasi į smulkiosios motorikos, reakcijos bei kognityvinių funkcijų lavinimą. Užsiėmimų tematika bus susijusi su astronomija, anatomija, zoologija, biologija, profesijomis, darbais namuose, laiko suvokimu – mokytojos yra numačiusios paruošti vaikams eksperimentų bei linksmų žaidimų šiomis temomis.

Vyriausiųjų (7-10 metų) grupėje pamokų metu naudosimės vaizdinėmis priemonėmis ir kompiuterinėmis technologijomis: žiūrėsime pamokos temą atitinkančius filmukus, klausysimės pasakų, diskutuosime mums aktualiais klausimais. Šį pusmetį su vaikais bandysime ne tik sužinoti daugiau apie Lietuvą, jos istoriją, įdomius faktus, bet ir patys gaminsime, rašysime bei iliustruosime knygą – tai bus tęstinis viso pusmečio projektas.

Norime priminti, kad Berlyno lietuvių mokyklėlė veikia tėvų iniciatyva bei remiasi savanorystės principu. Rengdami mokymosi planus, remiamės pedagoginėmis rekomendacijomis dvikalbiams vaikams bei kontekstinio ugdymo koncepcija: pasirenkame įvairias mums aktualias bei vaikų amžių atitinkančias temas ir į jas sutalpiname įvairių disciplinų: matematika, muzika, kalba, pasaulio pažinimas. Tad rašant, piešiant, konstruojant, kuriant, kalbant ir aiškinantis įvairius reiškinius lietuviškai, pasiekiame keletą tikslų: mūsų pamokos nebėra vien tik kalbos pamokos, vaikai lengviau įsitraukia ir gali mėgautis mokymosi procesu, kurio metu tuo pačiu lavinama lietuvių kalba.

Dėmesio! Turime dar keletą laisvų vietų 7-10 metų vaikų grupėje! Norintys prisijungti gali registruotis el. paštu: berlyno.mokyklele@gmail.com.